Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS KOPERKOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 30 g
mąka 30 g
bulion wołowy 300 ml
smietana 18% 100 ml
żółtko jajek 1 szt
przyprawa do zup 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Koperek suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SOS KOPERKOWY

Masło roztopić na patelni,wsypać mąkę i zrumienić.Wlać zimny bulion,mieszając doprowadzić do wrzenia.Gotować około 10 minut na małym ogniu,zdjąć z ognia i dodać śmietanę,wymieszać.Roztrzepać żółtko i razem z suszonym koperkiem dodać do sosu,wymieszać i podgrzać.Podawać z makaronem lub ryżem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 19.08.2011 00:08
pycha
Teresa19 29.04.2011 08:07
lubię sos koperkowy
Ania67 17.03.2011 10:06
Wprost przepadam za tego typu sosami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak