SOS Koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 pęczek
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na tłuszcz w rondelku wsypać mąkę i usmażyć zasmażkę na kremowy kolor. Wlać zimną wodę, tyle ile chcemy sosu. Mieszać aż zrobi się sos. Dodać pokrojony koperek i sól. Chwilę pogotować. Na końcu dodać 2 łyżki śmietany i rozmieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 24.09.2010 08:29
mniam .......
SmacznaPyza 02.06.2010 08:59
tylko bez przesady z tą dowolną ilością wody bo to ma być sos a nie woda koperkowa :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat