Sos koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • woda ciepła

    1 szklanka
  • koperek

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sos koperkowy foto
2 łyżki masła rozpuszczamy w rondelku albo na patelni.
Krok 2 - Sos koperkowy foto
Do rozpuszczonego masła dodajemy łyżkę masła i robimy zasmażkę.
Krok 3 - Sos koperkowy foto
W trakcie kiedy robimy zasmażkę, zalewamy kostkę rosołową szklanką ciepłej wody.
Krok 4 - Sos koperkowy foto
Kiedy kostka rosołowa nam się rozpuści w wodzie dolewamy do naszej gotowej zasmażki i całość mieszamy.
Krok 5 - Sos koperkowy foto
Dodajemy do całości garść koperku i mieszamy.
Krok 6 - Sos koperkowy foto
Gotowy sos doskonale nadaje się do ryżu czy kaszy gryczanej. Całość przygotowania ok 5-7 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 18.07.2016 14:54
Pyszny sosik :)
Aleksandra/Olcia 18.07.2016 14:43
idealny do ryby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat