Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ketchupowy paprykowo-czosnkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
marchewka 1 kg
ketchup 1 litr
olej 1 szkl.
cukier 1/2 szkl.
czosnek 2 główki
sól 2 łyżki
ocet 10 % 1 szkl.
papryka czerwona 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ketchupowy paprykowo-czosnkowy

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennnych, pokroić w cienkie paski.
Cebulę pokroić w piórka.
Marchewkę grubo utrzeć.
Cebulę z papryką i marchewką wymieszać w garnku, dodać keczup i posiekany lub wyciśnięty czosnek i dusić, cały czas mieszając, aż warzywa zmiękną.
Gorące przekładać do słoików, zakręcić i pasteryzować przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak