Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos karmelowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 220 gram
woda 1/2 szklanki
kremówka 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos karmelowy

Cukier wsypać do rondelka. Zalać wodą i wstawic na maly ogien. Mieszac, az cukier się rozpusci, a następnie doprowadzic do wrzenia. Gotowac bez mieszania 15 minut, az zmieni kolor na karmelowy. Być może trzeba będzie gotować go dłużej, jeśli ogień okaże się za mały.
Zdjąć z ognia i wlać kremowke. Wymieszać łyżką. Jeśli zrobią się grudki to można delikatnie wszystko podgrzać, i mieszać aż do ich rozpuszczenia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 10.02.2013 21:56
rewelacyjny sos
Aneta41 09.02.2013 18:43
polecam też tak robię
Aneta41 09.02.2013 18:43
polecam też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak