Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kaparowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 1 szt
bulion drobiowy 1/2 szkl
olej 1 łyżka
śmietana 18 proc 100 ml
mąka pszenna 1 łyżka
kapary 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kaparowy

Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w drobną kosteczkę szalotkę, następnie zalać bulionem i gotować prze 5 min.Dodać kapary, zaprawić śmietaną z mąką, doprawić do smaku mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 23.01.2013 14:40
Nigdy nie jadłam takiego sosu.
magduś83 22.01.2013 21:34
do grillowanych mięs jak karkówka czy polędwica
Ewelina47 22.01.2013 21:29
do czego można podać taki sos, brzmi smacznie
msmors 22.01.2013 20:30
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak