Sos kaparowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szalotka

    1 szt
  • bulion drobiowy

    1/2 szkl
  • olej

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • kapary

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w drobną kosteczkę szalotkę, następnie zalać bulionem i gotować prze 5 min.Dodać kapary, zaprawić śmietaną z mąką, doprawić do smaku mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 23.01.2013 14:40
Nigdy nie jadłam takiego sosu.
magduś83 22.01.2013 21:34
do grillowanych mięs jak karkówka czy polędwica
Ewelina47 22.01.2013 21:29
do czego można podać taki sos, brzmi smacznie
msmors 22.01.2013 20:30
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat