Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kaparowo - śmietanowy (do ryby)

4.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny 1/2 sztuki
kapary 1/2 słoiczka
masło 2 łyżeczki
śmietana 18-procentowa 100 ml
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Koperek suszony Prymat

Porada

Sos podawaj ciepły do pieczonej lub smażonej ryby

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kaparowo - śmietanowy (do ryby)

Na patelni rozpuść masło. Wrzuć koperek (nie musi być drobno siekany), kapary i wyciśnij sok z połowy cytryny. Po ok. 2 minutach odstaw patelnię, odczekaj chwilę, aż przestanie wrzeć i dodaj śmietanę ciągle wszystko mieszając, aby się nie zważyła! Przypraw pieprzem i delikatnie podgrzewaj do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak