Sos kaparowo - śmietanowy (do ryby)

Ula

Ula

Sos kaparowo - śmietanowy (do ryby)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • kapary

    1/2 słoiczka
  • masło

    2 łyżeczki
  • śmietana 18-procentowa

    100 ml
  • pieprz czarny grubo mielony

  • koperek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozpuść masło. Wrzuć koperek (nie musi być drobno siekany), kapary i wyciśnij sok z połowy cytryny. Po ok. 2 minutach odstaw patelnię, odczekaj chwilę, aż przestanie wrzeć i dodaj śmietanę ciągle wszystko mieszając, aby się nie zważyła! Przypraw pieprzem i delikatnie podgrzewaj do zgęstnienia sosu.
Ula
Sos podawaj ciepły do pieczonej lub smażonej ryby

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat