Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jogurtowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 g
majonez 2 czubate łyżki
ketchup pikantny 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
czosnek staropolski 1/2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jogurtowy

Jogurt naturalny przełożyć do miseczki i rozmieszać. Do jogurtu dodać majonez i ketchup. Dodać też musztardę, czosnek granulowany i czosnek staropolski (sproszkowany czosnek można zastąpić świeżym, przeciśniętym przez praskę). Wszystko dokładnie wymieszać. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos jogurtowy podawać np. do mięska z grilla, spring rollsów itp...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.10.2014 14:25
świetny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak