Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczno - chrzanowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 5 szt,
majonez 2 łyżki,
śmietana 18 proc 4 łyżki,
chrzan tarty 3 - 4 ły,żki,
cukier do smaku,
sól i pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczno - chrzanowy

Jajka ugotowac na twardo z dodatkiem soli.
Po ugotowaniu przepłukac zimną wodą, a nastepnie obrac ze skorupek i pokroic w drobną kostke.
Do pokrojonych jajek dodac chrzan, majnez wymieszany ze śmietaną oraz cukier , sól i pieprz do smaku.
Całośc dokładnie wymieszac.
Tak przygotowany sos podawac do różnego rodzaju serów, wedlin na świąteczny stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 18:55
warto taki robic.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak