Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jabłkowo - majonezowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 8 łyżek
jabłka 2 sztuki
sok jabłkowy 8-9 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jabłkowo - majonezowy

Jabłka obieramy, przekrawamy na pół i wycinamy nasienie z pestkami. Jabłka ścieramy na tarce o małych oczkach. Do jabłek dodajemy majonez i sok, mieszamy dokładnie. Gotowe wkładamy do lodówki by się schłodziło. Sos podajemy zimny. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.01.2014 12:24
ja robię z musem z pieczonych jabłek :)
RenataZ-et 02.03.2013 21:42
fajny pomysł na szybki i pyszny sos
Andysz 10.07.2012 08:02
fajny;)
IlonaAlbertos 09.07.2011 22:30
Muszę kiedyś zrobić
Kate131 05.09.2010 12:51
nie robiłam jeszcze takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak