Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski na kanapce z łososiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
pieprz, sól 1 szczypta
masło 1 łyżeczka
chleb 1 kromka
łosoś wędzony 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski na kanapce z łososiem

1 łyżeczkę masła uważnie rozpuszczam w rondelu. Staram się uniknąć przypalenia.
W miseczce ubijam żółtko z sokiem z cytryny, dodaję pieprz, sól. Następnie dodaję stopniowo masło rozpuszczone i mieszam, aż całość będzie kremową masą.
Przygotowuję tost, smaruje pozostałą częścią masła. Nakładam łososia i polewam sosem. Wierzch dodatkowo posypuję pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak