Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy,zasmażany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z grzybow 800 ml
grzyby suszone 40 g
cebula 100 g
margaryna 100 g
mąka pszenna 80 g
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy,zasmażany

Grzyby dokładnie umyć,namoczyć i ugotować.Cebulę obrać,pokrajać w kostkę,zrumienić na tłuszczu na złoty kolor,dodać mąkę i sporządzić zasmażkę trzeciego stopnia.Zasmażkę rozprowadzić wywarem i zagotować.Sos należy przetrzeć a grzyby pokrajać w paseczki,połączyć z przetartym sosem i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak