Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy z sekiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świerzych grzybów 20 dag
cebula biała 1
masła 1 łyżka
mąki 1 łyżka
śmietany 100 ml
trójkąciki z sera z borowikami
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy z sekiem

Grzyby oczyścik i obgotować z soląprzecedzić i grzyby drobno pikroić , masło roztopić na patelnipodsmażyć na tym mąkędodać wody i śmietany dodą pokrojone grzyby i serkisos dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzemi gotować jeszcze 2-3 min, można dodać pokrojoną pietruszkę do sosu,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 15.09.2013 20:16
bardzo smakowity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak