Sos grzybowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    1 dag
  • mąka

    3 łyżki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 szt
  • margaryna

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie na 2h, następnie ugotować do miękkości. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na margarynie. Ugotowane grzybki drobno posiekać, dodać cebulę, mąkę rozmieszaną ze śmietaną i papryką, połączyć z wywarem z grzybów. Przyprawić do smaku, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 14.04.2012 08:47
uwielbiam
jolaxa 21.02.2011 21:27
pyyycha
IlonaAlbertos 23.11.2010 23:21
Uwielbiam sos grzybowy. Aż mi zapachniało grzybkami :)
Margo1 18.11.2010 11:21
ROBIĘ BARDZO CZĘSTO
Monika193 10.11.2010 07:48
pyszny
iwa643 10.11.2010 07:18
aromatyczny na pewno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat