Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
cebula biała 1/2 szt.
grzyby suszone 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
masło 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Na maśle zeszklić cebulę, dodać pokrojone pieczarki i suszone grzyby. Podusić tyle,żeby woda wyparowała. Doprawić Kucharkiem i podbić mąką rozmieszana z wodą. Można dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 15.03.2012 15:15
super
mamusia1 15.03.2012 15:15
super
mamusia1 22.11.2011 14:33
pyszny
mamusia1 22.11.2011 14:33
pyszny
Goya 13.11.2011 15:13
mniam
Beata73 19.10.2011 16:07
wspaniały sos
Beata73 19.10.2011 16:07
wspaniały sos
Joanna108
Joanna108 23.06.2011 12:13
pycha taki sosik !!!
Beata73 26.12.2010 16:05
fajny
Beata73 26.12.2010 16:05
fajny
mamusia1 18.12.2010 17:43
wspaniały!
MAR3STA 22.11.2010 18:50
właśnie niedawno dowiedziałam się, że to był również przysmak mojego dziadka!
MAR3STA 22.11.2010 18:49
mój ulubiony!
kuklik 19.11.2010 22:00
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak