Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne ok 20 szt
cebula ok 1/2 szt
śmietana ok 1 szkl
sól i pieprz
masło albo inny tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby obieramy, płuczemy i wrzucamy na osoloną wodę. Gotujemy 5-8 min, przelewamy przez durszlak a wywar zachowujemy.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy osączone grzyby, dodajemy tez drobno pokrojoną cebulę. Chwilę dusimy i podlewamy wywarem z grzybów.
Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę (śmietany można dodać więcej). Gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.11.2017 13:40
u mnie też lubią i prosty w przygotowaniu:)
SzczyptaChili 11.11.2017 22:17
Uwielbiam sos grzybowy na śmietanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak