Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
sos
-
grzyby leśne
30 dag -
śmietana gęsta
200 g -
gorąca woda
0,5 l -
kostka rosołowa
1 -
mąka pszenna
2-3 łyżki -
Liść laurowy suszony Prymat
-
ziele angielskie
-
sól do smaku
-
Czosnek suszony Prymat
Lista składników
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
2 Do zagotowanego wywaru, dodać pokrojone w kostkę grzyby. Gotować około 20 minut. Dodać przyprawy.
3 Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zahartowaną jedną chochelką gorącego wywaru. Gotować, aż sos zgęstnieje.
1 Można użyć kostki rosołowej grzybowej 2 Jeśli lubimy bardziej gęsty sos, można dodać więcej mąki.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się