Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 500 g
cebula 1 szt
masło 1 łyzka
śmietana
bulion 1/2 szkl
natka pietruszki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
Grzyby umyć i osuszyć – pokroić w plasterki.Do podsmażonej delikatnie cebuli dodać grzyby,posolić i oprószyć pieprzem, smażyć około 10 minut,aż całość lekko z ciemnieje a grzyby będą miękkie.
Nastepnie dodać kilka łyżek śmietany i bulion lub wodę – żeby konsystencja nie była zbyt gęsta. Chwilę gotowac ,doprawić jesli jest jeszcze taka potrzeba i dodać posiekana natkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 16.01.2015 22:08
Pyszny, już się nie mogę doczekać sezonu na grzyby!!
MagdaXXX 04.03.2014 20:07
taaa grzybki to jest to!!!!!!
gibli 22.02.2014 09:42
świetnie wygląda ten sosik:)
adelajda 21.02.2014 11:00
pysznie podano :)
Kuchenka 21.02.2014 10:29
super apetyczny :)
Wiesława1 21.02.2014 09:49
pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak