Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby 3-4 dag
mąka 3 dag
sól
śmietana 1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby starannie umyć w ciepłej wodzie, namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie i w tej samej wodzie ugotować. Wywar z grzybów odparować do 1/4 litra. Rozmieszać mąkę z zimnym wywarem z grzybów, dodać drobno siekane grzyby, osolić zagotować. Połączyć ze śmietaną. Można szczyptę pieprzu i 1-2 dag masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 03.11.2012 19:37
idealny do kopytek
Rafał10 14.10.2012 21:23
ekstra
Patrycja25 14.10.2012 14:13
lubię grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak