sos grzybowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    0,5 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • grzyby suszone

    2-3 dkg
  • natka pietruszki

    posiekana łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

grzyby umyć i namoczyć w wodzie kilka godzin ugotować je w wodzie w której się moczyły, a następnie drobno pokroić do mąki dodać masło rozpuszczone i rozprowadzić kilkoma łyżkami ostudzonego wywaru i wlać do pozostałego wywaru. zagotować mieszając dodać gzryby zdjąć z gotowania dadać śmietanę posiekaną pietruszkę i przyprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat