Sos grzybowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • grzyby suszone

    3 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć. Po kilku godzinach ugotować w tej samej wodzie. Gdy będą miękkie drobno je posiekać. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody, dodać do sosu. Przyprawić. Zagotować. Zdjąć z ognia i wymieszać ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 06.03.2011 07:18
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat