Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos estragonowy z żołtkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
rosół drobiowy 1 szkl
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos estragonowy z żołtkami

Masło roztopić wymieszać z mąką,podgrzewać ciągle mieszając,dodawać powoli rosół.Zagotować .Odstawić.Zaciągnąć zółtkami,wymieszać z posiekanym estragonem.Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 11.07.2012 12:39
muszę spróbować
Iwona51
Iwona51 09.01.2012 00:12
super
Margo1 30.09.2010 19:06
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak