Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos estragonowy do ryb

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szalotki 15 dag
masło 1 łyżka
białe wino 100 ml
mąka 1 łyżeczka
śmietana 250 ml
musztarda 2 łyżeczki
estragon 6 gałązek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos estragonowy do ryb

Szalotki kroimy w kostkę, estragon grubo siekamy. Na maśle podduszamy szalotki, oprószamy mąką, dolewamy wino, zagotowujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy. Razem z rybą dusimy około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak