Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos drobiowo-pieczarkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 0.5 kg
pieczarki 0.5 kg
mąka pszenna 2 łyzki
jogurt grecki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz świeżo mielony Prymat
natka pietruszki
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos drobiowo-pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Mieso umyć,pokroić w drobną kostkę,przyprawić i podsmażyć na patelni bez dodatlu tłuszczu.
doprawić solą,pieprzem, natką pietruszki i czosnkiem
Krok 1 - sos drobiowo-pieczarkowy foto
2
obrane pieczarki pokroić w plastry i dodac do mięsa
Krok 2 - sos drobiowo-pieczarkowy foto
3
podsmażyć chwilę raze,podlac szklanką wody(doprawić w razie potrzeby) przykryc i dusić 15 minut.
w odrobinie wody wymieszac mąkę i jogurt grecki
Krok 3 - sos drobiowo-pieczarkowy foto
4
dodać do sosu,dokładnie wymieszac,jeżeli jest potrzeba doprawić

pozdawać

ja podałam z plackami ziemniaczanymi
Krok 4 - sos drobiowo-pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak