Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do wielu dań Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
cebula 1 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
Ajwar 300 g łagodny
pasta 150 g pasty pindjur półostrej
ząbki czosnku 2 szk
szpinak świeży 2 garście
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do wielu dań Zewy

Mięso zmielić na grubych oczkach z cebulą i czosnkiem i wrzucić na rozgrzaną patelnię.
Wszystko podsmażyć.
Dodać przyprawy oraz ajwar i pindjur i dusić pod przykryciem 10 minut.
Następnie dodać odsączoną kukurydzę i posiekany szpinak i zagotować.
Sos podawać do makaronu, ryżu lub jako sos do lasagne czy cannelloni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak