Sos do spaghetti napoli

Sos do spaghetti napoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ZĄBKI
  • kostka rosołowa

    1/4 kostka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos do spaghetti napoli

Pomidory wlewamy na patelnię z rozgrzaną oliwą (można je najpierw lekko zmiksować). Dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawy, kostkę rosołową, sól i cukier do smaku. Smażymy, mieszając. Kiedy sos zacznie bulgotać, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez kilka minut. Sos jest gotowy, kiedy nabierze ciemniejszej barwy i woda nieco odparuje. Podajemy z makaronem typu spaghetti ugotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypany serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

sylwia / sytofala 21.08.2011 16:19
proste , a smaczne
Olaa 11.08.2011 09:12
smaczne
Anna133 28.06.2011 08:59
uwielbiam
Edyta-25 19.06.2011 12:24
Napoli to mój ulubiony sos.
Magda60 07.05.2011 09:14
super
Magda60 07.05.2011 09:14
super
ewa84 18.04.2011 16:33
mniam
szajba2 15.03.2011 16:04
dobry sos jest ważniejszy niż makaron
accee 14.02.2011 22:43
Extra
kielcok1 24.12.2010 12:10
w napoli jeszcze nie byłem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat