Sos do spagetti

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa drobiowa

    4 pętka
  • ogonówka wędzona

    300 gram
  • olej

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • woda

    2 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    3-4 łyżki
  • kiełbasa zwyczajna

    2 z cielęciną
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę i ogonówkę pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju.Gdy kiełbasa się zarumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę,liść laurowy,ziele angielskie,przyprawić i wszystko poddusić.
Do garnka wlać 2 szklanki wody i wrzucić podsmażoną kiełbasę.Wszystko podgotować,dodać przecier pomidorowy.Łyżkę mąki rozpuścić w połowie szklanki wody i dodać do sosu.Wszystko chwilę podgotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 12.03.2012 19:26
Super
maciek7 25.02.2012 12:08
super
madagaskar 07.03.2011 21:39
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat