Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do ryby

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
pomidor 3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pieprz
sól
oregano
olej
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do ryby

Cebulę obrać, pokroić i sparzyć wrzącą wodą. Osączyć. Marchew obrać i drobno pokroić albo zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić marchew, przemieszać i dodać pomidory. Przesmażyć. Dodać cebulę, podlać wodą i dusić aż wszystko będzie się rozpadać . Następnie dodać koncentrat pomidorowy, oregano. Doprawić do smaku i razem pogotować przez ok 10 min.
Sos można troszkę zagęścić mąką.
Podawać z usmażoną rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.06.2017 07:26
Smaczny sosik .;)
Marta1986 27.06.2017 22:19
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak