Sos do ryby

Sos do ryby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • pomidor

    3 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • oregano

  • olej

  • cukier

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos do ryby

Cebulę obrać, pokroić i sparzyć wrzącą wodą. Osączyć. Marchew obrać i drobno pokroić albo zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić marchew, przemieszać i dodać pomidory. Przesmażyć. Dodać cebulę, podlać wodą i dusić aż wszystko będzie się rozpadać . Następnie dodać koncentrat pomidorowy, oregano. Doprawić do smaku i razem pogotować przez ok 10 min.
Sos można troszkę zagęścić mąką.
Podawać z usmażoną rybą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Bożena Matuszczyk 28.06.2017 07:26
Smaczny sosik .;)
Marta1986 27.06.2017 22:19
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat