Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
estragon 2 łyżeczki
ocet winny 1/3 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
masło 1/2 kostka
sól
pieprz
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do ryb

Cebule siekamy. Estragon, pieprz i cebulę zalewamy octem winnym. Gotujemy do czasu aż odparuje z niego 1/3 częsci płyny. Studzimy, odcedzamy. Dodajemy żółtka i ubijamy na parze aż powstanie jasna masa. Dodajmey masło i ubijamy, doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 12.12.2010 16:02
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak