Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do placków ziemniaczanych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
szynka wieprzowa 800 g
cebula 1
kostka grzybowa 1
sos borowikowy 1
grzyby suszone 1 garsc
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos do placków ziemniaczanych

Mięso myjemy pod zimną wodą i kroimy w kostkę. Smażymy na rogrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę, pieczarki, i suszone grzybki. Dodajemy kostkę grzybową. Następnie dodajemy mięso i dosimy wszystko pod przykryciem. Przyprawiamy pieprzem i gałką muszkatułową. Takim sosikiem polewamy placki ziemniaczane.

Sprawdź, jak zrobić placki ziemniaczane do tego sosu. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 06.03.2012 11:16
fajne
IlonaAlbertos 29.02.2012 01:45
Apetyczny.
MAR3STA 24.02.2012 17:54
przepyszne placki z takim sosikiem
cukiereczek 22.02.2012 10:48
wspaniały plus
Natalia37
Natalia37 20.02.2012 18:47
super
Emilia22 20.02.2012 18:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak