Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do pieczeni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z pieczeni 2 szklanki
bulion warzywny 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do maku
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do pieczeni

Wywar z pieczeni połączyć z bulionem warzywnym, dodać tymianek i gotować 10 minut. Następnie dodać masło utarte z mąką, pieprz i sól do smaku, gotować kilka minut. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 23.06.2012 22:16
smaczny :-)
Motorek 21.05.2012 09:06
pycha
mehia 06.04.2011 18:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak