Sos do pieczeni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z pieczeni

    2 szklanki
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do maku
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • tymianek

    1 (świeży)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wywar z pieczeni połączyć z bulionem warzywnym, dodać tymianek i gotować 10 minut. Następnie dodać masło utarte z mąką, pieprz i sól do smaku, gotować kilka minut. Podawać do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 23.06.2012 22:16
smaczny :-)
Motorek 21.05.2012 09:06
pycha
mehia 06.04.2011 18:41
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat