Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do paluszków rybnych

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
majonez 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
bazylia świeża 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do paluszków rybnych

Koncentrat / keczup wymieszać z oliwą i majonezem. Posiekać drobno bazylię lub dodać suszoną jeżeli nie mamy świeżej, do tego wygnieść przez praskę czosnek i wymieszać dokładnie. Można dodać dla poprawienia smaku sól i pieprz. Sos jest najlepszy po odczekaniu 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 24.06.2014 10:46
fajny sosik
Aleksandra/Olcia 04.05.2014 01:06
skomplikowane,nie wiem czy dam rade ....
gusia1000 15.12.2013 00:19
Fajny przepis.
pawlito 01.12.2013 20:51
muszę go wypróbować
adelajda 15.09.2013 19:16
smaczny sosik
katarzynagotuje 22.08.2013 18:19
Jadłam podobny, ten też może być smaczny :)
Mira85 22.08.2013 15:29
pyszny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak