Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do mięsa chrzanowo - jabłkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
miód 2 łyżki
chrzan tarty 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos do mięsa chrzanowo - jabłkowy

Jabłka obrać pokroić na cząstki posolić dodać miód i piec w piekarniku
( w folii al.) około pół godz, w temp.180 stopni
jak przestygną zblendować i połączyć z tartym chrzanem, dodać sól i pieprz
podawać z pieczonym mięsem.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.06.2015 12:08
wspaniały sosik !!!!!!!!!!!!!
dollce 29.12.2014 01:49
Fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak