sos do mięsa chrzanowo - jabłkowy

sos do mięsa chrzanowo - jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt
  • miód

    2 łyżki
  • chrzan tarty

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać pokroić na cząstki posolić dodać miód i piec w piekarniku
( w folii al.) około pół godz, w temp.180 stopni
jak przestygną zblendować i połączyć z tartym chrzanem, dodać sól i pieprz
podawać z pieczonym mięsem.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 19.06.2015 12:08
wspaniały sosik !!!!!!!!!!!!!
dollce 29.12.2014 01:49
Fajny sosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat