Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do mięs i grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt bałkański 2 łyżki
sos tatarski 2 łyżki
ogórek małosolny 2 szt
ketchup pikantny 4 łyżki
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do mięs i grilla

Do miseczki ścieramy na drobnych oczkach ogórki małosolne - odciskamy sok. Dodajemy ketchup, sos tatarski i jogurt. Składniki mieszamy z sobą. Dodajemy do smaku paprykę czerwoną słodka w proszku i pieprz. Wszystko mieszamy z sobą. Wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Podajemy do mięs i potraw z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 05.08.2013 22:26
Sądzę,że mi posmakuje.
gosia1988 17.07.2013 08:35
fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak