Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do makaronu z serków topionych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek topiony 2 szt
cebula 1 szt
mleko 0,5 szkl
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sos do makaronu z serków topionych

Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle. Dodajemy serki topione i roztapiamy na wolnym ogniu. Następnie dolewamy mleko, doprawiamy. Na koniec dodajemy mąkę i dobrze mieszamy żeby nie powstały grudki. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiazet 06.09.2016 10:58
super pomysł na szybki obiad !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak