Sos do makaronu paprykowo-pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • pomidory

    1 puszka
  • papryka

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy i razem z mięsem podsmażamy na oliwie lub oleju. Paprykę siekamy lub ścieramy na tarce, dodajemy do mięsa i dusimy. Pod koniec dodajemy zmiażdżony czosnek, pomidory z puszki. Całość dusimy i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Żaneta1 07.12.2011 15:40
super,czesto własnie robie podobnie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat