Sos do gyrosa - majonezowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    2/3 szkl.
  • jogurt bałkański

    1/2 szkl.
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

  • cukier

  • czosnek

    2-3 ząbki
  • chili mielone

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez połączyć z jogurtem - najlepiej zmiksować robotem lub blenderem, nabierze wtedy troszkę innej konsystencji.
Do sosu dodać do smaku - sok z cytryny, sól, cukier, mielony kumin , chili i wyciśnięty czosnek.
Dokładnie wymieszać, przelać do słoika i wstawić do lodówki.
Sos powinien być zimny!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna56 08.06.2012 13:51
Wydaje sie bardzo smaczny:o)
kupiska 24.05.2012 14:54
brzmi smacznie:)
Justyna Jussstiii 15.03.2012 11:41
super
Habibi 14.03.2012 23:28
<b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
Justyna Jussstiii 14.03.2012 14:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat