Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gołąbków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczypta ostrej papryki
łyżeczka słodkiej papryki
½ szklanka śmietany 30%
5 łyzek mąki
koncentrat pomidorowy
pieprz i sól
bulion 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gołąbków

bulion podgrzewamy i dodajemy przecier, ze smietana mieszamy make a nastepnie \'hartujemy\' i wlewamy do bulionu. Doprawiamy papyką pieprzem i solą, gotujemy jeszcze 10 minut az lekko zgęstnieje, cieplym sosem polewamy gołąbki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 16.05.2012 19:09
najlepszy
dianix 13.03.2012 15:08
lubie sos do gołąbków
Małgorzata106 21.01.2012 11:26
pycha
ewelinapac 13.04.2011 22:20
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak