Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gołąbków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone 1 puszka
cebula 1 nieduża
śmietana 30% 1 łyżka
bazylia
pieprz
sól
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gołąbków

Kroki postępowania

1
Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać kostkę bulionową i rozetrzec.
Krok 1 - Sos do gołąbków foto
2
Wlać pomidory i zagotować. Pomidory rozetrzeć widelcem. Dodać przyprawy i chwilę gotować.
Krok 2 - Sos do gołąbków foto
3
Dodać śmietanę i zagotować sos. Podawać z gołąbkami.
Krok 3 - Sos do gołąbków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.05.2013 20:30
bardzo dobry sos
Ada-Gaba 13.10.2012 07:46
pyszny sosik
Wafelek2601 05.10.2012 09:53
bardzo dobry sos
sylwia23 14.09.2012 17:08
pychotka
Andysz 14.09.2012 10:08
mmmmm pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak