SOS DO BURGERÓW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ketchup pikantny

    3 ŁYŻKI
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    2 ŁYŻKI
  • jogurt naturalny

    2 ŁYŻKI
  • natka pietruszki

    2 ŁYŻKI
  • chilli

    1/2 ŁYŻECZKI
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 ŁYŻECZKI
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlewam ketchup i musztardę dodam jogurt i przyprawy oraz pietruszkę dokładnie posiekaną. Wszystko ze sobą mieszam.

Wkładam do lodówki minimum 30 min przed podaniem. Można dodać łyżeczkę chilli mieszam po to żeby był ostry.

Tego sosu używam do burgerów, ale również do pizzy czy kanapek i frytek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat