Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS DO BURGERÓW

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ketchup pikantny 3 ŁYŻKI
Musztarda delikatesowa Prymat 2 ŁYŻKI
jogurt naturalny 2 ŁYŻKI
natka pietruszki 2 ŁYŻKI
chilli 1/2 ŁYŻECZKI
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 ŁYŻECZKI

Przepis i sposób przygotowania na: SOS DO BURGERÓW

Do miseczki wlewam ketchup i musztardę dodam jogurt i przyprawy oraz pietruszkę dokładnie posiekaną. Wszystko ze sobą mieszam.

Wkładam do lodówki minimum 30 min przed podaniem. Można dodać łyżeczkę chilli mieszam po to żeby był ostry.

Tego sosu używam do burgerów, ale również do pizzy czy kanapek i frytek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak