Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży czosnek 2 ząbki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
natka pietruszki Do smaku
cukier do smaku
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy do mięsa

1.Majonez mieszamy z jogurtem (ewentualnie śmietana 18%)
2. Do wymieszanej masy wyciskamy 2 ząbki czosnku.
3. Kroimy drobno natkę pietruszki i wsypujemy do sosu.
4 Dodajemy pieprz sól, ewentualnie cukier.
5. Jeżeli czosnek nie jest za świeży można dać 3 ząbki czosnku.

Doskonałe do mięs np. do domowego kebabu do kotletów mielonych a nawet pizzy
Życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak