Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowo-bazyliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
bazylia świeża 5 listków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowo-bazyliowy

Czosnek obrać, umyć, osuszyć, pokroić w bardzo drobniutką kosteczkę. Bazylię umyć, osuszyć, drobno posiekać. Jogurt naturalny dodać do majonezu, dokładnie wymieszać. Dodać czosnek i świeżą bazylię. Wymieszać razem i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. W ten sposób powstały sos dodajemy do surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.02.2014 15:18
dobry sosik
romanrafal
romanrafal 03.09.2013 14:43
smaczny sosik
caralajna 21.01.2013 09:00
wspaniały smak
IlonaAlbertos 14.12.2012 20:58
Smakowity sosik.
Krystyna32 03.12.2012 08:04
super
mirosława4 21.11.2012 21:10
smaczny
pycia9 26.10.2012 10:29
pycha
Seba 26.10.2012 09:15
pycha
mela25 22.10.2012 14:01
moje smaki
Amellia 18.10.2012 17:13
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak