Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czekoladowo - miętowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mięta 6 gałązek
kakao 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czekoladowo - miętowy

Kroki postępowania

1
Wodę wlać do rondelka i zagotować. Wsypać cukier i mieszać do rozpuszczenia. Miętę posiekać na mniejsze kawałki i dodać do syropu. Odstawić na min. 2 h.
Krok 1 - Sos czekoladowo - miętowy foto
2
Następnie syrop z miętą przelać przez sitko i ponownie zagotować (już bez mięty). Dodawać po trochu kakao, ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2 - Sos czekoladowo - miętowy foto
3
Sos odstawić do ostudzenia.
Przechowywać w lodówce do tygodnia.
Krok 3 - Sos czekoladowo - miętowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 22.08.2013 19:59
super sosik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak