Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko kokosowe
1 puszka -
kolendra zielona
mały pęczek -
szczypiorek
mały pęczek -
natka pietruszki
mały pęczek -
imbir
średni kawałek -
chili zielone
1 szt. -
sos sojowy
2 łyżki -
limonka
1-2 szt. -
olej sezamowy
1-2 łyżeczki -
trawa cytrynowa
1 kłącze -
liście Kaffir
2-3 szt. -
bulion drobiowy
1/2 litra -
oliwa
2 łyżki -
fasolka szparagowa zielona
1/2 kg
Sposób przygotowania
Dolać sos sojowy, olej sezamowy, oliwę i sok z limonek - ponownie zmiksować.
Pastę przełożyć do szerokiego rondla, przez chwilę podgrzewać, po czym wlać bulion z kurczaka, dodać zamrożoną fasolkę, wymieszać i poddusić.
Wlać mleko kokosowe i dusić do miękkości fasolki.
Podawać z kurczakiem oraz ryżem lub makaronem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się