sos cumberland

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

    3 łyżki
  • pomarańcze

    2 szt
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanki
  • cukier

  • sól

  • galaretka porzeczkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę dać do głębokiego naczynia. Dać do niej musztardę i dokładnie wymieszać. Doprawić solą, a następnie bardzo małą ilością cukru. Pomarańczę obrać. Wycisnąć z niej sok. Dodać do naczynia z galaretką i musztardą. Dokładnie wymieszać tak, aby nie było grudek. Następnie schłodzić w lodówce. Podawać jako dodatek do zimnych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat