Sos chrzanowy do mięs

Sos chrzanowy do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan tarty

    3 łyżki
  • śmietana gęsta

    3 łyżki
  • mąka

    0,5 łyżki
  • żółtko jajek

    2 szt
  • sok z cytryny

  • cukier

  • sól

  • rosół

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan mieszamy z rosołem i mąką, zagotować cały czas mieszając
w oddzielnym naczyniu wymieszać żółtka ze śmietaną i dodać do chrzanu.
przyprawić cukrem, solą i sokiem z cytryny do smaku, razem zagotować na małym ogniu, mieszając.

sos idealnie pasuje do gotowanych, pieczonych mięs.
Smacznego! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 01.10.2016 13:38
Lubię bardzo ten sos
Pani Domu 14.10.2014 07:19
z pewnością smaczny
mysliwy 13.10.2014 15:15
brzmi smacznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat