Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy do mięs

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan tarty 3 łyżki
śmietana gęsta 3 łyżki
mąka 0,5 łyżki
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny
cukier
sól
rosół 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy do mięs

Chrzan mieszamy z rosołem i mąką, zagotować cały czas mieszając
w oddzielnym naczyniu wymieszać żółtka ze śmietaną i dodać do chrzanu.
przyprawić cukrem, solą i sokiem z cytryny do smaku, razem zagotować na małym ogniu, mieszając.

sos idealnie pasuje do gotowanych, pieczonych mięs.
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.10.2016 13:38
Lubię bardzo ten sos
Pani Domu 14.10.2014 07:19
z pewnością smaczny
mysliwy
mysliwy 13.10.2014 15:15
brzmi smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak