Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowo-żurawinowy
Kiedy sos zredukował się o połowę, dodałem kwaśną śmietaną i masło, delikatnie wymieszałem podgrzewając. Po ostudzeniu sos zblendowałem. Doprawiłem do smaku sokiem z cytryny.
miód | 1 łyżka |
Chrzan śmietankowy Smak | 60 g |
żurawina suszona | 1 garść |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 posiekana |
wino czerwone wytrawne | 200 ml |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
masło | 2 łyżki |
sok z cytryny | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: