Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chilli

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeże chilli 1 strąk
olej z pestek winogron 3 łyżeczki
ocet jabłkowy 3 łyżeczki
woda 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
ketchup 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chilli

Chilli bardzo drobno siekamy. Wkładamy do pojemnika ze szczelnym zamykaniem.

Posiekane chilli zalewamy olejem, octem i wodą. Mieszamy, doprawiamy ketchupem i solą morską. Pojemnik szczelnie zamykamy i energicznie kilka razy wstrząsamy. Gotowy sos przelewamy i podajemy w małej miseczce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.02.2014 20:07
Alex to zupełnie odwrotnie niż u nas :D Ja jestem za ostrym, a Mąż za przesadnie łagodnym :D Jemu zwykły pieprz przeszkadza :D
Alex_M 04.02.2014 11:14
ja nie lubię ostrych smaków, ale mąż byłby zadowolony ;)
anemon 22.01.2014 09:05
Piękny kolor ma Twój sos.
Klausia 21.01.2014 20:41
do tortilli, sałatek i farszów to przede wszystkim :)
Olga_SK 21.01.2014 17:28
Też chyba sobie zrobię taki sosik :D
Magula 21.01.2014 08:14
Do czego używasz takiego sosiku?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak