Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowy rumiany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Wywar: 70 g
cebula 25 g
olej 7 g
mąka 5 g
sól
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowy rumiany

zrobić zasmażkę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić ci jakiś czas mieszając, aż będzie miękka. Rozprowadzić zasmażkę wywarem, dodać sól, przyprawy, kwasek cytrynowy, cukier- gotować ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak