Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy podlaski do kotletów mielonych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 200 g
mleko 250 ml
masło 20 g
sól, piprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy podlaski do kotletów mielonych

1. Cebule zalać w rondelku wodą i ugotować, aż będą zupełnie miękkie.
2. Wodę odcedzić, a cebule pognieść na masę.
3. Zagotować mleko i wlać do rondelka z cebulą, dodać łyżkę roztopionego masła, sól i nieco pieprzu.
4. Zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 11.11.2010 09:48
Bardzo fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak